Allah’ın ﷻ Merhameti ve Korkulması

ALLAH’TAN ﷻ KORKMAK ve Allah’ın ﷻ Merhameti

Hz. Ömer radıyellâhü anh anlatıyor:

Bir gün Resûl-i Ekrem ﷺ esirler arasında çocuğundan ayrılan bir kadın gördü. Kadın çocuğunun hasretinden rast gelen çocuğu kucağına alıyor, onu sevip emziriyordu.

Resul-i Ekrem ﷺ ashabına:

– Hiç bu kadın çocuğunu ateşe atar mı? Diye sordu. Ashab:

– Asla, cevabını verdiler. Bunun üzerine Resul-i Ekrem ﷺ:

– O halde, biliniz ki, Allah’ın kullarına merhameti, bu kadının çocuğuna merhametinden daha fazladır, buyurdu. (Buhari-Müslim)

59-HAŞR 7… Peygamber size ne verdiyse onu alın. Size neyi yasakladıysa ondan sakının ve Allah’tan korkun. Çünkü Allah’ın azabı şiddetlidir. 18. Ey inananlar, Allah’tan korkun ve kişi, yarın için ne (yapıp) gönderdiğine baksın. Allah’tan korkun; çünkü Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.

49-HUCURAT 10- Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki rahmete eresiniz.

Kim Takar Yalova Kaymakamını – Cübbeli Ahmet Hoca

Allahü teâlâdan korkmanın alâmeti

Allahtan korkan insan, O’nun emir ve yasaklarına riayet eder. Hiç kimseye kötülük etmez. Kendisine edilen kötülüğe sabreder. Kusurlarına tevbe eder. Çalışırken, alış-veriş ederken kimsenin hakkını yemez ilim ve ahlâk sahiplerine saygı gösterir. Arkadaşlarını sever ve kendisini sevdirir. Kimseyi çekiştirmez, kimseye sert davranmaz. Malı ve mevkii herkese iyilik etmek için ister. Kendisini beğenmez. Allahü teâlânın her an, gördüğünü ve bildiğini düşünerek, hiç kötülük etmez. Kısacası Allahü teâlâdan korkan, milletine ve memleketine faydalı olur.

Paylaş